[ÚJ] A 2023/24-es érettségi követelmény alapján frissítve

RUBICON MESTERKURZUS – A RUBICON TÖRTÉNELMI MAGAZIN HIVATALOS ONLINE ÉRETTSÉGI FELKÉSZÍTŐ PROGRAMJA

Szerezd meg könnyebben az egyetemi felvételhez szükséges pontszámot történelemből

Több mint 2120 diákunknak már sikerült - Neked is menni fog!

Hozzáférés a Mesterkurzus Online Portálon keresztül – 15 napos, 100%-os pénzvisszafizetési garanciával. Jelentkezz most, és kezdd a felkészülést akár ma!

Miért érdemes velünk készülnöd?

Lehet, hogy a történelem nem a kedvenc tárgyad, és középszinten szeretnél 70%-ot szerezni, hogy meglegyen a felvételi pontszámod...

Vagy már kened-vágod a törit, és biztosra mennél, hogy emelt szinten 90% feletti eredményt érsz el?

Bármi is legyen a célod, hadd áruljunk el egy „titkot” már most.

Ezt a célt önszorgalomból, bármilyen külső segítség nélkül is el tudod érni – a kérdés csupán az, hogy mennyire könnyen és gyorsan.

Az egyéni felkészülés rengeteg munkát, szorgalmat, az érettségi évében pedig akár naponta egy óra tanulást igényel, amelynek része:

 • A vizsgakövetelmények megismerése az Oktatási Hivatal honlapján (az érettségi követelmények nem egyeznek a tankönyvi leckékkel)
 •  Az érettségi témakörök kidolgozása (emelt szinten 138!)
 • Több mint 1000 kötelező lexikai elem – dátum, személy és fogalom – kigyűjtése és kidolgozása

... a tanulás és gyakorlás pedig csak ezután következnek.

De van egy jó hírünk: létezik rövidebb út.

A Rubicon Mesterkurzussal a célunk, hogy drasztikusan leegyszerűsítsük és felgyorsítsuk a felkészülés menetét, hogy a gimi utolsó évében több időd maradjon minden másra.

Jól hangzik?

Akkor térjünk is rá, hogy működik a felkészítő:

A szükséges tudásanyagot könnyen követhető online videós formában kapod meg, ami bárhol, bármikor hozzáférhető. Velünk a saját tempódban tanulhatsz, akár okostelefonról, úton az iskolába.

A Mesterkurzus tananyaga a jelenleg hatályos érettségi követelményt tükrözi, így pontosan (és csakis) azt tanulod, amit a vizsgán kérdezhetnek, ugyanakkor nem kell azon stresszelned, hogy vajon kihagytál-e bármit a tanulásból.

Minden érettségi témakörhöz letölthető vázlatot és lexikát is kapsz, így nem kell bajlódnod a tételkidolgozással és a kötelező fogalmak összeollózásával. A felkészülésre fordított idő teljes egészét a tanulásra fordíthatod, ezáltal több szabadidőd marad, hogy élvezd az utolsó éved a suliban.

Az érettségin a tárgyi tudás nem minden! A vizsgataktika modulban megtanulod az ideális séma szerint írni az esszéket, a tökéletes szóbeli felelet menetét, és azt, hogyan kerülheted el az érettségi típushibáit, hogy ne veszíts pontot a formai követelményeken, és adott tudásszinttel a lehető legjobb pontszámot érd el.

Minden témakör végén egy-egy rövid online teszttel, a modulok végén pedig online próbaérettségik segítségével gyakorolhatsz, hogy ne csak tudást, hanem rutint is szerezz!

Mindezek után még maradt kérdésed? Esetleg valami nem volt világos? Az érettségi előtti hónapokban élő kérdezz-felelek alkalmakkal segítünk, hogy maximális önbizalommal ülhess be vizsgázni.

Hozzáférés a Mesterkurzus Online Portálon keresztül – 15 napos, 100%-os pénzvisszafizetési garanciával. Jelentkezz most, és kezdd a felkészülést akár ma!

Biztos lehetsz benne, hogy

Pontosan azt kapod, amire az érettségin szükséged lehet

A Rubicon Mesterkurzus az egyetlen történelem érettségi felkészítő, amelynek minőségét és pontosságát a Rubicon Történelmi Magazin szerkesztősége szavatolja.

Felkészítő tanárod pedig Dr. Nánay Mihály, az Óbudai Árpád Gimnázium történelem vezetőtanára, aki éveken keresztül az Oktatási Hivatal tételkészítő bizottságának elnökeként részt is vett a jelenleg hatályos érettségi követelmény kialakításában.

Az elmúlt 4 év során több mint 2120 diákot készítettünk fel az érettségire

Felejtsd el minden aggodalmadat a vizsgával kapcsolatban, hiszen nincs más dolgod, mint végigjárni a kitaposott utat

*Az országos átlag az Oktatási Hivatal által közzétett, 5 éves (2019-2023), érettségi pontszámokat tartalmazó statisztikán alapul (ide kattintva megtekinthető), a Mesterkurzus résztvevők átlaga az ezzel kapcsolatos kérdőívet kitöltő és visszaküldő résztvevők eredményét mutatja. A Mesterkurzuson való részvétel önmagában nem garantálja a magasabb pontszámot és a jobb eredményeket, amelyek az aktuális érettségi kérdéssor nehézségén és a tanuló szorgalmán is múlnak.

„Csak ajánlani tudom az előkészítőt, tökéletes kiegészítése az iskolában tanultaknak. Minden tételhez külön videó, jegyzet és teszt is található az oldalon, amik jelentősen megkönnyítik a készülést. Az emelt töri érettségim végül 89%-os lett, köszönöm a sok segítséget:)”


Fanni

„Emelt szinten érettségiztem történelemből, 88%-ot értem el. Az iskolai rendszeres készülés mellett a Mesterkurzus a legjobb kiegészítésnek bizonyult, rendszerezte, ismételte a 4 év anyagát, mindezt oly módon, hogy egyáltalán nem volt teher az iskolai oktatás mellett a kurzus használata.”

Balázs

„Nagyon szépen köszönöm a Tanár Úrnak és az egész közösségnek a segítséget a felkészülésben! Másképp nem ment volna. Emelt szint, 96%”

Lóránt

„Nem nagyon szeretem a történelmet, szinte 0 tudással rendelkeztem a kurzus megkezdése előtt. Nánay Tanár Úr és csapata segítségével, szorgalommal mégis sikerült az érettségin 72%-os eredményt elérnem. A videókat szinte csak meg kell hallgatni, a vázlatokat olvasgatni. Ha kérdés van a Facebook csoportba élőben lehet kérdezni, ami egy remek megoldás!"

Johanna

„A Rubicon Mesterkurzus a lehető legjobb és legfelhasználóbarátibb történelem érettségi felkészítő az egész országban. Hihetetlen, hogy mennyit segített az emelt érettségire való felkészülésemben. A videók, a vázlatok, a tesztek, a kérdezz-felelekek nagyon hasznosak voltak. Mindenkinek ajánlom, aki jó jegyet szeretne elérni az érettségin, vagy az iskolában.”

Viktor

„Hatalmas segítség az érettségihez. Pontos, lényegre törő tételek. A lecke végi tesztek valamint a próbaérettségi nagyban segítik a felkészülést, egyfajta rutint ad az érettségi feladatok megismeréséhez.
Alaptudás kiegészítésével 94% emelt töri érettségi.


Gergő

Hozzáférés a Mesterkurzus Online Portálon keresztül – 15 napos, 100%-os pénzvisszafizetési garanciával. Jelentkezz most, és kezdd a felkészülést akár ma!

NEM ÁRULUNK ZSÁKBAMACSKÁT

Nézd meg, mit fogsz kapni minden egyes érettségi tételhez

Nem kell most azonnal IGEN-t mondanod: elég egy TALÁN, hiszen

Befektetésedet védi a Rubicon Garancia

Ha bármilyen okból nem tetszik a Mesterkurzus, a vásárlástól számított 15 napon belül kiszállhatsz, mi pedig a pénzed 100%-át visszafizetjük kérdések és feltételek nélkül. Így van: velünk semmilyen kockázatot nem vállalsz.

Jelentkezz a Rubicon Mesterkurzusra, és kezdd a felkészülést a történelem érettségire akár ma!

Rubicon Mesterkurzus

középszint

 • Online érettségi felkészítő (62 oktatóvideó)
 • Kidolgozott vázlat minden középszintű témakörhöz
 • Lexika gyűjtemény (évszámok, fogalmak, személyek, topográfia)
 • Online teszt minden témakör végén
 • Online próbaérettségi minden modul végén
 • Online vizsgataktika felkészítő (tökéletes esszé, szóbeli felelet és típushibák elkerülése)
 • Élő kérdezz-felelek alkalmak az érettségi előtti hónapokban
 • ​Hozzáférés az évfolyam Facebook-csoportjához

BÓNUSZ | 365 napos Rubicon Online előfizetés (14.980 Ft érték)

24 980 Ft-tól

AZONNALI HOZZÁFÉRÉS | 15 NAPOS GARANCIA

15 NAPOS GARANCIA

Rubicon Mesterkurzus

emelt szint

 • Online érettségi felkészítő (114 oktatóvideó)
 • Kidolgozott vázlat minden közép- és emeltszintű témakörhöz
 • Lexika gyűjtemény (évszámok, fogalmak, személyek, topográfia)
 • Online tesztek minden témakör végén
 • Online próbaérettségi minden modul végén
 • Online vizsgataktika felkészítő (tökéletes esszé, szóbeli felelet és típushibák elkerülése)
 • Élő kérdezz-felelek alkalmak az érettségi előtti hónapokban
 • ​Hozzáférés az évfolyam Facebook-csoportjához

39 980 Ft-tól

BÓNUSZ | 365 napos Rubicon Online előfizetés (14.980 Ft érték)

AZONNALI HOZZÁFÉRÉS | 15 NAPOS GARANCIA

15 NAPOS GARANCIA

A jelentkezési adatlap bankkártyás fizetéssel működik. Ha átutalással szeretne fizetni, megrendelését a Rubicon Bolton keresztül adja le ide kattintva!

Mikor indul a felkészítő? Tudok még jelentkezni?

IGEN. A jelentkezést követően 2-3 munkanapon belül hozzáférést kapsz az összes tananyaghoz, innentől kezdve pedig csak tőled függ, hogy mikor szeretnéd a tanulást elkezdeni. Minél hamarabb kezded el, annál kevesebbet kell heti szinten tanulnod.

A gyermekemet szeretném regisztrálni. Mit kell tennem?

Válasszon a közép- és emelt szintű csomagok közül, és regisztráljon a Mesterkurzusra! A rendelést visszaigazoló oldalon adja meg gyermeke email címét, amellyel a Mesterkurzust használni fogják.

Emelt- vagy középszintre készítenek fel?

Mindkettőre. Válaszd a számodra megfelelő csomagot. Az emelt szintű anyag a középszintű anyagot is tartalmazza.

Meddig tudom megnézni a videókat?

Az egész tanévben. A résztvevő dönti el, melyik videót mikor nézi meg.

Hogyan lesz lehetőségem gyakorolni?

Minden videóhoz tartozik egy kisteszt, amelyben az adott érettségi tételhez kapcsolódó tárgyi tudásodat mérheted fel. Minden Modul végén pedig egy Témazáró Tudáspróba vár, ami már érettségi-típusú kérdéseket tartalmaz. Minden tesztet gép pontoz, így az eredményt azonnal látni fogja.

Lesz lehetőségem kérdéseket feltenni?

Facebook csoportunkban havi rendszerességgel tartunk élő kérdezz-felelek konzultációkat Facebook Live-on keresztül. Ezeken lesz majd lehetőséged rendszeresen feltenni a tanulás közben felmerülő kérdéseidet.

Rubicon Mesterkurzus

Érettségi Gyorstalpaló

Szóbeli Gyorstalpaló

Minden jog fenntartva © Rubicon-Ház Kft. | 1161 Budapest, Sándor utca 60.